Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Grini 3 karafil hudhre në copa të imëta.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 3 lugë çaji vaj ulliri.
Shtoni thërrimet e bukës, hudhër të grirë, piperin e kuq dhe kripë.
Gatuajeni deri sa thërrimet e bukës marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta.
Hiqeni bukën nga tigani dhe vendoseni në një pjatë të veshur me peshqir dhe fshijeni tiganin.
Grini hollë dhe thelpinjtë e mbetur të hudhrës.
Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur mbi nxehtësi të lartë.
Hidhni spagetin të zihet sipas udhëzimeve të paketimit, duke rezervuar së paku 1 filxhan ujë nga pastat.
Ndërkohë, tërhiqni tiganin në mes të nxehtësisë dhe shtoni 1 lugë gjelle nga vaji i ullirit dhe gjalpi.
Kur gjalpi është shkrirë, shtoni hudhrën dhe sardelet.
Gatuajeni deri sa hudhra ka lëshuar aromë, rreth 2 minuta.
Shtoni makaronat në tigan dhe hidhni brenda lëng limoni dhe djathë parmixhano.
Shtoni ujin e pastave për të trashur salcën sipas nevojës.
Shtoni majdanoz dhe 3/4 e thërrimeve të bukës.
Sherbejini makaronat me thërrimet e mbetura të bukës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment