Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Bëni qoftet: Në një tas të madh, përzieni së bashku mishin, thërrimet e bukës, parmixhanon, majdanozin, vezën, kripën dhe piperin e kuq.
Formoni 16 qofte dhe vendosni në një tigan.
Në një tjetër tas të madh, përzjeni së bashku domatet e konservuara, pasten e domateve, qepë, rigon, dhe hudhër.
Shtoni kripë, piper dhe një majë luge piper të kuq.
Hidh salcën mbi qofte.
Vendosini të piqen me një kapak sipër në nxehtësi të lartë për 3 orë derisa të jenë gatuar.
Gjatë orës së fundit të gatimit shtoni supë pule dhe spagetit duke i thyer në mes.
Zëvendësoni kapakun dhe vazhdoni të gatuani për 1 orë të mbetur.
Para se ti shërbeni shtoni djathin parmixhano.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment