Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Si fillim vendosni një tenxhere me ujë të ziejnë spagetit.
Gatuajini spagetit sipas udhëzimeve të etiketës.
Pasi të zihen kullojini dhe lerini të ftohen krejtësisht.
Në enë të madhe, hidhni misër, kungullin e verdhë, kungullin e njomë, specin, qepë, vaj, kripë dhe piper të zi.
Gatuajini duke i përzier mirë, për rreth 10 minuta.
Në një tas tjetër hidhni pak tul limoni, pesto, kripë dhe piper.
Përzijini mirë dhe shtoni në tas kungullin e verdhë, kungullin e njomë dhe qepën.
Hiqni kokrrat e misrit nga kallinjtë dhe shtojini në tas së bashku me domatet, majdanoz dhe makaronat e gatuara.
Përzjini mirë që spagetit të marrin shije,
Shërbejini në temperaturë dhome.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment