1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë. 2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine. 3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër. 4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij. 5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak […]
1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë.
2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine.
3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër.
4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij.
5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak minuta spinaqin në zjarr.
6.Pasi spinaqi të jetë gatuar, hiqni thelpinë e hudhrës dhe transferojeni spinaqin në mikser.
7.Përziejini mirë spinaqin me mikser deri në momentin që të krijohet një pure.
8.Më pas purenë e hidhni në një tenxhere dhe i bashkoni edhe gjizën, duke i gatuar në zjarr të ulët.
9.Të dy përbërësit trazojeni mirë me anë të një spatule.
10.Bashkojini përzierjes edhe ujin që vluam pak më parë, për ta bërë masën e përgatitur më kremoze.
11.Lërini të ziejnë për rreth 5 minuta në zjarr të ulët.
12.Më pas shtojini edhe djathin e grirë.
13.Aromatizojeni me arrën moskat, kripë e piper sipas dëshirës.
14.Ndërkohë gatuani spagetit integrale dhe në momentin që ato janë aldente, hidhini në tenxheren ku keni spinaqin me gjizë.
15.Shtojini edhe një garuzhde ujë nga spageti që u gatuan pak më parë.
16.Bashkojini mirë të gjithë përbërësit dhe servirini në pjatë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento