1.Si fillim zieni orizin në mënyrën e zakonshme dhe pasi të jetë gati e lini të ftohet për disa minuta.
2.Në një tas rrihni vezët, shtoni piperin, nenexhikun dhe orizin. E përzieni mirë.
3.Për të gatuar qoftet me oriz duhet një tigan me gropa (specifik për këto qofte). E mbushni me vaj dhe e lini të nxehet për disa minuta.
4.Shtoni tek secila hapësirë një lugë gjelle nga masa e qofteve që përgatitët. 5.Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
6.Sapo të jenë gati i lini të ftohen pak dhe qoftet me oriz ose siç quhen ndryshe qifqitë janë gati për t’u shijuar!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment