1.Si fillim zieni orizin në mënyrën e zakonshme dhe pasi të jetë gati e lini të ftohet për disa minuta.
2.Në një tas rrihni vezët, shtoni piperin, nenexhikun dhe orizin. E përzieni mirë.
3.Për të gatuar qoftet me oriz duhet një tigan me gropa (specifik për këto qofte). E mbushni me vaj dhe e lini të nxehet për disa minuta.
4.Shtoni tek secila hapësirë një lugë gjelle nga masa e qofteve që përgatitët. 5.Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
6.Sapo të jenë gati i lini të ftohen pak dhe qoftet me oriz ose siç quhen ndryshe qifqitë janë gati për t’u shijuar!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment