Simite me rrush të thatë që mëngjesi të fillojë ëmbël
500 gram miell
300 ml qumësht
200 gram rrush te thatë
50 gram gjalpë
50 gram sheqer
25 gram maja birre
Lëkura e 1 limoni
1 pako sheqer pluhur me vanilje
Kripë
1.Në një enë të vogël shkrini majanë e birrës në një filxhan të mbushur gjysmë me qumësht dhe 2 lugë sheqer. I përzieni mirë dhe e lini të pushojë derisa në sipërfaqe të jetë formuar shkumë.
2.Ndërkohë qumështin e mbetur ngroheni në një tenxhere dhe shtoni gradualisht, sheqerin, gjalpin, kripën dhe lëkurën e limonit.
3.Merrni miellin, vendoseni në tavolinë dhe hapni në mes një gropë. Shtoni majanë e birrës që përgatitët më parë. Punojeni mirë brumin dhe ndërkohë shtoni qumështin. I shtoni edhe rrushin e thatë. Punojeni mirë brumin dhe e lini mënjanë për të paktën 45 minuta.
4.Pas kësaj e ndani në toptha të vegjël dhe i radhisni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
5.I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Nëse dëshironi para se t’i fusni në furrë mund t’i lyeni me pak qumësht sipër.
6.Shtojini sheqerin pluhur dhe simitet janë gati për t’u shijuar!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment