Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1001 mënyra për t’i shijuar qershitë! Ja një recetë që do t’i kthejë ato në ëmbëlsirën tuaj të preferuar....
Në një enë rrihni vezët, sheqerin dhe më pas shtoni qumështin. Shtoni miellin, kakaon dhe fryrësin. Trazojeni mirë dhe në fund shtoni gjalpin e shkrirë.
Merrni një tavë për ëmbëlsira dhe shtroni në të brumin që përgatitët. Sipër e mbuloni me qershitë pa bërthamë.
E fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi keku të jetë gati, i vendosni sipër qershi dhe një kupë akullore për t’u freskuar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment