Si të përgatisim në shtëpi oriz lulelakre!

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
53
1 Kokë lulelakër
1 - 2 lugë vaj ulliri
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar, për shije

  1. Priteni lulelakrën në lule. Pritini përafërsisht pjesën e butë të kërcellit, duke hedhur pjesët e vështira dhe me gjethe në mbeturina.
  2. Duke e punuar në grupe, transferoni lulelakrën në tasin e një përpunuesi ushqimor. Shtrydhni lulelakrën derisa të ngjajë me orizin, rreth 45 sekonda – 1 minutë. Përsëriteni me lulelakrën e mbetur.
  3. “Orizi” mund të shërbehet kështu ose të ruhet në frigorifer deri në pesë ditë. Për ta shërbyer atë të papjekur dhe të ftohtë, hidhni orizin e lulelakrës me 2 lugë vaj ulliri, dhe marinojeni me kripë dhe piper.
    Për ta shërbyer atë të gatuar dhe të ngrohtë, kaurdisni orizin e lulelakrës në 1 lugë gjelle vaj ulliri për 2 – 3 minuta dhe e marinoni me kripë dhe piper.

Komento