Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përgatisim sherbetin:
Vendosim në një tenxhere ujin me sheqerin dhe e vlojmë për 7 minuta, derisa te trashet pak.
Shtojmë lëngun e limonit, vaniljen pluhur dhe e lemë mënjanë që të ftohet plotësisht.
Përgatisim brumin:
Vendosim në zjarr mesatar një tenxhere dhe hedhim në të ujin, sheqerin, kripën dhe gjalpin e prerë në copa. E gatuajmë përbërjen duke e përzierë shpesh derisa gjalpi të ketë shkrirë plotësisht dhe të arrijë pikën e vlimit.
E heqim menjëherë nga zjarri.
Shtojmë të gjithë miellin dhe me ndihmën e një luge druri e përziejmë në zjarr të ulët për 1 minuë derisa të na formohet një top i madh brumi i cili fillon të shkeputet pak nga pak nga anët e tenxheres.
E heqim nga zjarri dhe e lemë brumin të ftohet për rreth 5 minuta.
Rrahim një vezë në një tas të vogël dhe e lemë mënjanë.
Rrahim 2 vezë të tjera dhe ja shtojmë brumit pak nga pak duke e përzierë mirë .
Brumi duhet të rezultojë i butë, pa kokrriza dhe i shndritshëm.
Nëse brumi është shumë i fortë, shtojmë edhe pak nga veza tjetër, apo nese rezulton shumë i butë, shtojmë edhe pak miell.
Brumi duhet të bjerë nga luga, por të ruajë formën e tij.
Nxehim në zjarr mesatar vajin e lulediellit për të skuqur tullumbat.
Për ti dhënë formë tullumbave, kemi nevojë për një xhep pasticerie në formë ylli.
E vendosim brumin brenda në xhepin e pasticerisë dhe formojmë tollumba rreth 5cm të gjatë të cilët i skuqim direkt në vajin e nxehtë.
I lemë të skuqen derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe.
I heqim me ndihmën e një luge me vrima dhe i zhysim në shurup nga 2-3 duke i lënë për 2-3 minuta derisa ta thithin shurupin.
I heqim nga shurupi dhe i lëmë të ftohen plotësisht përpara se ti shërbejmë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment