1.Si fillim përgatisni brumin e tortelinit. Merrni një tas dhe brenda hidhni një vezë dhe pak miell.
2.Përzijeni me duar deri sa brumi të bëhet homogjen.
3.Bëjeni brumin top, mbështilleni me qese plastike dhe lëreni të pushojë për 2 orë.
4.Ndërsa e lini të pushojë brumin, përgatisni mbushjen për tortelinit. Skuqni dy llojet e mishit të grirë në një tigan me pak vaj.
5.Hidhni në mikser mishin e skuqur dhe shtoni të gjithë përbërësit e tjerë. Bluajini deri sa të bëhet një masë e plotë.
6.Kur brumi të jetë gati hapeni me shkopin e posaçëm deri sa të bëhet një petë e hollë dhe homogjene.
7.Sapo ta keni hapur brumin, prijeni në kuadratë me rreth 4-5 cm.
8.Poziciononi në qendër të çdo kuadrati pak mbushje, duke përdorur ndonjë lugë të vogël. Më pas bëni mbylljen e tortelinit.
9.Bashkoni në dysh kuadratin duke formuar një trekëndësh, me anë të gishtit tregues bashkoni 2 këndet e trekëndëshit duke i shtypur lehtë dhe mirë.
10.Pasi keni pozicionuar trekëndëshin në gishtin tregues, me bazën e trekëndëshit apo këndin e pa mbyllur në drejtim të majës së gishtit, nxirreni tortelinin me kujdes nga gishti dhe këndin e mbetur mbylleni nga ana e jashtme e brumit.
11.Bëni të njëjtën gjë me çdo kuadrat. Vërini të ziejnë në ujë të bollshëm me kripë për 10 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment