Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përgatisim në fillim pulën. Pula pastrohet dhe ndahet në thela.
Pasi e kami larë marrim një qepë mesatare, e grijmë dhe e hedhim në një tenxhere, bashkë me 1 lugë gjelle gjalpë.
I lemë në zjarr normal derisa të marrë ngjyrë floriri.
Hedhim copat e pulës dhe i trazojmë.
Hedhim kripën dhe ujin dhe e lemë pulën të ziejë.
E heqim nga zjarri dhe i largojmë thelat e pulës në një tas.
Përgatitja e thërrimeve: Merret mielli, hidhen vezët dhe kripa e përzihen bashkë me dorë, derisa të bëhen kokrriza. Këto quhen thërrime.
Hidhet gjalpi në tigan, hidhen dhe thërrimet.
I hedhim dhe dy thelpinj hudhër të grirë dhe e trazojmë. Trazohen derisa të marrin ngjyrë të kuqërremtë.
I heqim thërrimet nga zjarri.
Hedhim thërrimet e përgatitura në lëngun e pulës dhe i lemë të ziejnë në tenxhere për 5-6 minuta.
I heqim nga zjarri dhe i shpërndajmë në pjata. Sipër, mund t’i hedhim lëng limoni dhe gjalpë, sipas dëshirës. Lëngun me thërrime e shërbejmë bashkë me thelat e pulës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment