Si të përgatisni pjatën plot shije të peneve florentine

1 pako pene
Kripë
4 copa gjoks pule
Piper
2 lugë gjelle gjalpë
2 lugë vaj ulliri
4 karafil hudhër
3/4 filxhan supë pule
3/4 filxhan verë të bardhë
1 qese spinaq
2 gota domate qershi
Djathë parmixhano

Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit në ujë të kripur.

Kullojini dhe vendosini mënjanë.

Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.

Ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit mbi nxehtësinë e lartë në një tigan të madh.

Shtojeni mishin e pulës në tigan dhe mos e përzieni për një minutë ose dy për të lejuar që mishi të marrë ngjyrë të artë.

Kthejeni mishin dhe në anën tjetër të gatuhet dhe pastaj hiqeni pulën nga tigan.

Kthejeni nxehtësinë në të mesme.

Shtoni hudhër dhe gatuajeni pak për të shmangur djegien.

Pas rreth 30 sekondave, hidhni në supë dhe verë.

Lejoni që lëngu të ftohet dhe pastaj vazhdoni të gatuani derisa të reduktohet të paktën gjysma e lëngut.

Fikni nxehtësinë.

Shto spinaq, domate, pulë, makarona të gatuara dhe djathë parmixhano në tigan.

Hidhni spinaq për të kombinuar.

Shtoni më shumë djathë parmixhano dhe shërbejeni menjëherë!

Lini një koment