Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe hudhër dhe lerini të skuqen,rreth 5 minuta.
Shtoni karrota dhe selino dhe lerini derisa perimet të zbuten, rreth 5 minuta.
Shtoni mishin dhe lereni 1 minutë.
Shtoni salcën marinare.
Zvogëloni nxehtësinë në të ulët dhe zijini butësisht për 15 minuta duke e nxitur që të mos ngjiten.
Shtoni borzilok dhe marinojeni me salcë, për shije, me kripë dhe piper.
Ndërkohë gatuani spagetin në një tenxhere të madhe me ujë të valuar.
Kullojini dhe rezervoni 1 filxhan nga uji i tyre.
Shtoni makaronat në salcë dhe shtoni ujin e rezervuar sipas nevojës.
Shërbejeni me djathë parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment