Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 350 °.
Një tigan të rrumbullakët lyejeni me llak gatimi.
Vendosni brumin në pjesën e poshtme të tiganit dhe bashkoni të gjitha skajet së bashku për të formuar një unazë të vetme.
Piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, rreth 25-30 minuta.
Lereni të ftohet për 5 minuta, pastaj kthejeni në raft ftohës për t'u ftohur plotësisht.
Kur buka është e freskët, priteni në feta.
Përhapeni salcën në mënyrë të barabartë në anën e prerë të bukës, më pas me djathë dhe peperoni.
Marinojeni me rigon dhe piqeni derisa djathi dhe pepperoni të jenë shkrirë bashkë, 12 deri në 15 minuta.
Nëse dëshironi, ndërroni furrën e pjekjes dhe gatuajeni 2 minuta më shumë.
Garnizojeni picën bagel me majdanoz dhe sherbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment