Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 °.
Një tigan të rrumbullakët lyejeni me llak gatimi.
Vendosni brumin në pjesën e poshtme të tiganit dhe bashkoni të gjitha skajet së bashku për të formuar një unazë të vetme.
Piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, rreth 25-30 minuta.
Lereni të ftohet për 5 minuta, pastaj kthejeni në raft ftohës për t'u ftohur plotësisht.
Kur buka është e freskët, priteni në feta.
Përhapeni salcën në mënyrë të barabartë në anën e prerë të bukës, më pas me djathë dhe peperoni.
Marinojeni me rigon dhe piqeni derisa djathi dhe pepperoni të jenë shkrirë bashkë, 12 deri në 15 minuta.
Nëse dëshironi, ndërroni furrën e pjekjes dhe gatuajeni 2 minuta më shumë.
Garnizojeni picën bagel me majdanoz dhe sherbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment