Zgjidhni qumështin e sojës. Qumështi i sojës funksionon më së miri për shkumën e qumështit vegan. Opsionet e tjera më të mira, qumështi i tërshërë të plotë ose qumështi i bizeles.
Ngrohni qumështin tuaj në mikrovalë ose në një tenxhere të vogël në sobë.
Temperatura e qumështit: Jo shumë e nxehtë! Qumështi i nxehtë është pak më i ndërlikuar për tu shkumëzuar.
Pasi të ngrohet, derdhni qumështin në një blender dhe rriheni për një minutë ose dy. Shtoni ëmbëltuesin dhe çdo erëz (si kanellë ose vanilje) në këtë hap.
Fikni blenderin dhe lëreni qumështin të ulet për një minutë para se të përdorni. Shkuma do të ngrihet në majë.
Përgatitni kafen tuaj ndërsa shkuma përgatitet.
Derdhni qumështin e shkumëzuar sipër me pak sheqer kokosi nëse dëshironi dhe shërbejeni të nxehtë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento