Si të përgatisim sarma me gjethe lakre dhe salcë beshamel
1 lakër të bardhë të plotë
350 gram mish të grirë
3 qepë
Kripë, Piper
1 domate të madhe të butë
1 filxhan oriz
Salcë beshamel
1.Pastroni lakrën dhe ndajeni fletë më fletë. Siç i keni fletët i fusni në ngrirje për 1 orë.
2.Ndërkohë në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni më pas domaten e prerë në copa të vogla dhe e lini derisa të zbuten. Shtoni mishin e grirë, orizin dhe 1 gotë ujë. I përzieni mirë dhe i lini gati 10 minuta.
3.Nxirrni lakrën nga ngrirja, hapni fletët dhe i mbushni me masën që përgatitët.
4.Merrni një tepsi dhe i radhisni me kujdes njëra pas tjetrës.
5.I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi të jenë gati i shërbeni sarmet e ngrohta duke i shtuar sipër salcën beshamel.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment