Si të përgatisim sarma me gjethe lakre dhe salcë beshamel
1 lakër të bardhë të plotë
350 gram mish të grirë
3 qepë
Kripë, Piper
1 domate të madhe të butë
1 filxhan oriz
Salcë beshamel
1.Pastroni lakrën dhe ndajeni fletë më fletë. Siç i keni fletët i fusni në ngrirje për 1 orë.
2.Ndërkohë në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni më pas domaten e prerë në copa të vogla dhe e lini derisa të zbuten. Shtoni mishin e grirë, orizin dhe 1 gotë ujë. I përzieni mirë dhe i lini gati 10 minuta.
3.Nxirrni lakrën nga ngrirja, hapni fletët dhe i mbushni me masën që përgatitët.
4.Merrni një tepsi dhe i radhisni me kujdes njëra pas tjetrës.
5.I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi të jenë gati i shërbeni sarmet e ngrohta duke i shtuar sipër salcën beshamel.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment