Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, ngrohni vajin.
Shtoni fetat e qepëve dhe përzieni së bashku. Shtoni një majë kripe dhe trazojeni përsëri.
Lërini qepët të skuqen për rreth 5-8 minuta derisa të fillojnë të bëhen ngadalë të tejdukshme.
Ulni nxehtësinë nga mesatare të ulët.
Vazhdoni të trazoni qepët.
Kur qepët fillojnë të thahen, shtoni pak ujë (rreth 2 lugë) dhe sigurohuni që qepët të mos ngjiten.
Vazhdoni të skuqni qepët edhe disa minuta të tjera derisa qepët të jenë ngjyra dhe cilësia që dëshironi.
Në minutat e fundit, shtoni pak uthull për aromë të mirë.
Hiqini qepët nga soba dhe lërini të ftohen.
Shërbejnini menjëherë ose ruajini në frigorifer deri në një javë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment