Sugjerojmë:

Si të përgatisim qepë të karamelizuara!

Ingredientët

  • 2-3 lugë vaj
  • 1 kg qepë qepë të prera në feta
  • ½ lugë çaji kripë deti
  • Ujë
  • 2 lugë uthull të verës së kuqe ose verë të kuqe

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, ngrohni vajin.

2

Shtoni fetat e qepëve dhe përzieni së bashku. Shtoni një majë kripe dhe trazojeni përsëri.

3

Lërini qepët të skuqen për rreth 5-8 minuta derisa të fillojnë të bëhen ngadalë të tejdukshme.

4

Ulni nxehtësinë nga mesatare të ulët.

5

Vazhdoni të trazoni qepët.

6

Kur qepët fillojnë të thahen, shtoni pak ujë (rreth 2 lugë) dhe sigurohuni që qepët të mos ngjiten.

7

Vazhdoni të skuqni qepët edhe disa minuta të tjera derisa qepët të jenë ngjyra dhe cilësia që dëshironi.

8

Në minutat e fundit, shtoni pak uthull për aromë të mirë.

9

Hiqini qepët nga soba dhe lërini të ftohen.

10

Shërbejnini menjëherë ose ruajini në frigorifer deri në një javë.

Lini një koment