Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 170 gradë C.
Në një tas të madh, kombinoni tërshërë, arrë kokos dhe sheqer kaf.
Në një tas të veçantë, kombinoni shurupin e panjes, vajin dhe kripën.
Kombinoni të dy përzierjet dhe hidhini mbi 2 fleta pjekje.
Gatuajini për 1 orë dhe 15 minuta, duke i nxitur herë pas here për të arritur një ngjyrë të barabartë.
Hiqini nga furra dhe transferoji në një tas të madh.
Shtonirrush të thatë dhe përziejeni deri sa të shpërndahet në mënyrë të barabartë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment