Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hidhni miell, pluhur pjekje, dhe kripë së bashku në një tas dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të madh hidhni së bashku margarinë dhe sheqer deri sa të krijohet një masë kremoze.
Rrihni vezët dhe shtoni vanilje.
Përzijini gradualisht përbërësit deri sa është formuar një masë homogjene.
Lëreni brumin të pushojë për 2 orë.
Ngroheni furrën në 200 gradë C dhe përgatisni fletët e pjekjes.
Hidhini pak miell në fletët e pjekjes dhe hidhni brumin e biskotave duke e hapur sipas formave të dëshiruara.
Piqni 6 - 8 minuta në furrë të nxehtë ose deri sa të marrin ngjyrë kafe.
Hiqni nga fletët e pjekjes dhe lërini të ftohen para se ti sherbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment