Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Shtoni orizin për sushi në një enë me ujë të nxehtë. Shtoni kripë dhe lëreni të ziejë.
Prejeni kastravecin dhe avokadon në shirita të hollë. Te orizi i zier shtoni 2 lugë gjelle uthull orizi. Shtoni piper dhe përziejini mirë.
Hapni 4 fletë alga dhe hidhni mbi to orizin. Vendosni kastravecin, avokadon dhe karkalecat. Mbështillini në formë roleje. Prejini në feta të trasha.
Vendosini në një pjatë për servirje.
Shoqërojini me salcë soje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment