Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Shtoni orizin për sushi në një enë me ujë të nxehtë. Shtoni kripë dhe lëreni të ziejë.
Prejeni kastravecin dhe avokadon në shirita të hollë. Te orizi i zier shtoni 2 lugë gjelle uthull orizi. Shtoni piper dhe përziejini mirë.
Hapni 4 fletë alga dhe hidhni mbi to orizin. Vendosni kastravecin, avokadon dhe karkalecat. Mbështillini në formë roleje. Prejini në feta të trasha.
Vendosini në një pjatë për servirje.
Shoqërojini me salcë soje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment