Sugjerojmë:

Si të gatuani kus kus me perime

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 200 gr kus kus
  • 1 karrotë
  • 2 patëllxhan
  • 2 kungulleshka
  • 3 speca
  • 1 qepë e kuqe
  • 3-4 domate
  • Spec djegës
  • Vaj ulliri
  • Kripë
  • Shafran

Udhëzimet

1

Lajini mirë të gjitha perimet dhe pritininë kubikë të vegjël.

2

Hidhini të gjitha , vec domates në një tigan me vaj ulliri dhe skuqini në zjarr të ulët.

3

Vendosim kapakun dhe i lemë deri sa të zbuten dhe shtojmë domatet, kripën dhe spec djegës.

4

I lemë në zjarr për 5-10 minuta.

5

Ndërkohë përgatitim kus kusin.

6

Vendosim në zjarr të lartë një tigan që nuk ngjit duke shtuar ujin, pak kripë dhe 1 lugë vaj ulliri.

7

Ne momentin qe uji zjen hiqeni tiganin nga zajrri dhe hidhni brenda kus kusin.

8

Lereni brenda për rreth 5 minuta, deri sat ë ketë thithur komplet ujin dhe të jetë zbutur.

9

Vendoseni sërish tiganin në zjarr, shtoni një lugë vaj ulliri dhe përzijeni kus kusin gjithë kohës deri sa kokrrat të ndahen nga njëra tjetra.

10

Pasi të jetë bërë e sherbejmë kus kusin me perime duke hedhur kus kus në mes të pjatës dhe siper disa lugë nga salca me perime.

Lini një koment