Si të bëni pasta të shijshme në shtëpi pa nevojën e asnjë makinerie
Të bësh pasta të shijshme në shtëpi, nuk është gjëja më e vështirë në botë, më besoni. Gjeje çfarë? Është shumë e thjeshtë dhe nuk kërkon makineri të kushtueshme.
E gjithë baza është tek cilësia e mirë e miellit që duhet të përdorni.
Atëherë fillojmë nga puna?
Për dy persona nevojiten:
1 ½ gotë me miell
2 vezë të mëdha
2 lugë gjelle vaj ulliri
½ lugë çaji me kripë
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në tavolinën e punës shtroni miellin dhe në mes krijoni një hapsirë.
Shtoni vezët, kripën dhe vajin e ullirit. Përdorni fillimisht një pirun për të bashkuar vezët me pjesën tjetër të miellit dhe pastaj filloni punojeni masën me duar.
Brumi duhet të jetë elastik. Përdorni pak më shumë miell nëse është nevoja, që brumi të mos ngjisë në tavolinën e punës.
Ndajeni brumin në dy pjesë dhe përdorni një petëz për t’i tërholluar. Kujdes, peta nuk duhet të çahet. Nëse kjo ndodh, mblidheni përsëri brumin dhe hapeni sërish me një petëz.
Merrni një thikë dhe filloni t’i ndani në shirita të hollë.
Pas kësaj i vendosni për t’i zierë në një tenxhere me ujë e kripë (ku uji zien).
Pasi të kenë zierë i shërbeni të ngrohta, me salcën tuaj të preferuar.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment