Si të bëni pasta të shijshme në shtëpi pa nevojën e asnjë makinerie
Të bësh pasta të shijshme në shtëpi, nuk është gjëja më e vështirë në botë, më besoni. Gjeje çfarë? Është shumë e thjeshtë dhe nuk kërkon makineri të kushtueshme.
E gjithë baza është tek cilësia e mirë e miellit që duhet të përdorni.
Atëherë fillojmë nga puna?
Për dy persona nevojiten:
1 ½ gotë me miell
2 vezë të mëdha
2 lugë gjelle vaj ulliri
½ lugë çaji me kripë
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në tavolinën e punës shtroni miellin dhe në mes krijoni një hapsirë.
Shtoni vezët, kripën dhe vajin e ullirit. Përdorni fillimisht një pirun për të bashkuar vezët me pjesën tjetër të miellit dhe pastaj filloni punojeni masën me duar.
Brumi duhet të jetë elastik. Përdorni pak më shumë miell nëse është nevoja, që brumi të mos ngjisë në tavolinën e punës.
Ndajeni brumin në dy pjesë dhe përdorni një petëz për t’i tërholluar. Kujdes, peta nuk duhet të çahet. Nëse kjo ndodh, mblidheni përsëri brumin dhe hapeni sërish me një petëz.
Merrni një thikë dhe filloni t’i ndani në shirita të hollë.
Pas kësaj i vendosni për t’i zierë në një tenxhere me ujë e kripë (ku uji zien).
Pasi të kenë zierë i shërbeni të ngrohta, me salcën tuaj të preferuar.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment