Si të bëjmë tavë kosi

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
70 minuta
Sugjerohet për:
Të rritur
Kalori:
450 kcal për porcion
Mish qengji (rreth 1 kg)
Kos (500 ml)
Vezë (4 të mëdha)
Oriz (100 g)
Gjalpë (100 g)
Miell (1 lugë gjelle)
Kripë dhe piper sipas shijes
Hudhër (2-3 thelpinj)
Lëng mishi (200 ml)

Përgatitja

Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe e përziejmë për pak minuta deri sa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë lëngun e mishit dhe e përziejmë derisa të trashet.

Në një enë tjetër, rrahim vezët, shtojmë kosin dhe hudhrat e shtypura. Përziejmë me kujdes përzierjen e vezëve dhe kosit me masën e përgatitur me miell. Në fund, shtojmë orizin e shpëlarë dhe e hedhim të gjithë përzierjen mbi mishin e qengjit në tavë.

E fusim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 45 minuta, deri sa sipërfaqja të jetë pjekur mirë dhe të marrë një ngjyrë të artë.

Shoqërohet me: Sallatë të gjelbër dhe bukë të bardhë të freskët. Konsumohet si drekë tradicionale.

Komento