Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe e përziejmë për pak minuta deri sa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë lëngun e mishit dhe e përziejmë derisa të trashet.
Në një enë tjetër, rrahim vezët, shtojmë kosin dhe hudhrat e shtypura. Përziejmë me kujdes përzierjen e vezëve dhe kosit me masën e përgatitur me miell. Në fund, shtojmë orizin e shpëlarë dhe e hedhim të gjithë përzierjen mbi mishin e qengjit në tavë.
E fusim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 45 minuta, deri sa sipërfaqja të jetë pjekur mirë dhe të marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë të gjelbër dhe bukë të bardhë të freskët. Konsumohet si drekë tradicionale.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento