Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatitja
Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe e përziejmë për pak minuta deri sa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë lëngun e mishit dhe e përziejmë derisa të trashet.
Në një enë tjetër, rrahim vezët, shtojmë kosin dhe hudhrat e shtypura. Përziejmë me kujdes përzierjen e vezëve dhe kosit me masën e përgatitur me miell. Në fund, shtojmë orizin e shpëlarë dhe e hedhim të gjithë përzierjen mbi mishin e qengjit në tavë.
E fusim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 45 minuta, deri sa sipërfaqja të jetë pjekur mirë dhe të marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë të gjelbër dhe bukë të bardhë të freskët. Konsumohet si drekë tradicionale.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento