Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Foto dhe receta është marrë nga dietologia Blerina Bombaj, në faqen e saj zyrtare në Facebook.
Ndizni furrën të jetë e nxehtë. Shtoni në blender të gjithë përbërësit përveç gjizës.
I bashkoni më pas me gjizën dhe i përzieni mirë.
Shtroni brumin në tavë, e shponi me piru dhe e piqni në 200 gradë përreth 15 minuta.
Më pas e hiqni nga furra, hidhni mbushjen dhe domatet e prera në feta. Përsiper i hidhni pak rigon.
Piqeni sërish në 200 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment