Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur vendosni patatet e pastruara mirë por duke e lënë lëkurën, dhe gatuajini derisa të shpohen me një pirun, rreth 10 minuta.
Kullojeni dhe vendosini në ujë të ftohtë për t’i ndaluar së gatuari. Kur patatet të jenë ftohur plotësisht, vendosini së bashku me qepë, majdanoz, kastarveca, turshi, vezët dhe rrepkat, në një enë të madhe. Në një tas të vogël përzieni të gjithë përbërësit.
Hidhni salcën mbi sallatë dhe përzieni butësisht me një lugë të madhe derisa patatet të lyhen plotësisht. Dekorojeni me qepë shtesë, majdanoz dhe rrepkë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento