Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur vendosni patatet e pastruara mirë por duke e lënë lëkurën, dhe gatuajini derisa të shpohen me një pirun, rreth 10 minuta.
Kullojeni dhe vendosini në ujë të ftohtë për t’i ndaluar së gatuari. Kur patatet të jenë ftohur plotësisht, vendosini së bashku me qepë, majdanoz, kastarveca, turshi, vezët dhe rrepkat, në një enë të madhe. Në një tas të vogël përzieni të gjithë përbërësit.
Hidhni salcën mbi sallatë dhe përzieni butësisht me një lugë të madhe derisa patatet të lyhen plotësisht. Dekorojeni me qepë shtesë, majdanoz dhe rrepkë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento