Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere hidhni ujë dhe vezët që të ziejnë.
Vijini në nxehtësi të lartë për të vluar.
Hiqini nga nxehtësia dhe lerini të ftohen në ujë të ftohtë.
Ndërkohë, gatuani shpargujt.
Futini në mikrovalë të ziejnë në nxehtësi të lartë për 5 minuta.
Më pas shtoni në tasin e shpargujve lëng limoni, vaj, uthull, qepët jeshile, sheqer, kripë dhe piper.
Përzijini që të marrin shije dhe pastaj hidhin shpargujt në pjatën ku dini t'i shërbeni.
Sipër hidhni vezët e qeruara dhe të grira në copa.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment