Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kungujt ende nuk kanë dalë nga moda kështu që jemi ende në kohë për të realizuar receta fantastike!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë, vendosni në të një letër kuzhine dhe e lyeni me pak vaj ulliri.
Me një thikë të mprehtë, prisni në shirita të hollë kungullin.
I lani mirë dhe i mbështillni me feta gjithashtu të holla të pançetës.
I shtoni sipër pak kripë, e piper dhe i radhisni njëra pas tjetrës në tavë. I vendosni të piqen për 30-35 minuta në furrë.
Shijojini të ngrohta duke i servirur sipër me pak majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment