Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin.
2.Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
3.Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.Shtoni kungujt dhe qepët dhe skuqini 3 minuta.
4.Shtoni kripë dhe piper.
5.Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t’i mbuluar ato.
6.Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta.
8.Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin.
9.Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme.
10.Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë.
11.Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.Sipër shtoni dhe 1/2 vezë.
12.Marinoni me kripë dhe piper për shije.
13.Sherbejini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment