Sanduiçi perfekt me gjizë, kungull dhe speca për mëngjesin e sotëm
1 filxhan gjizë
3 lugë çaji djathë i grirë
2 lugë çaji qepë të njoma
1/2 lugë çaji limon
1 1/2 lugë çaji vaj ulliri
1 spec i kuq
1 spec i verdhë
1 kungull i njomë
1 kungull i verdhë
1/2 lugë çaji piper i zi
2 vezë të mëdha
4 feta bukë
1 1/2 filxhan rukola
1/2 lugë kripë
1.Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin. 2.Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 3.Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.Shtoni kungujt dhe qepët dhe skuqini 3 minuta. 4.Shtoni kripë dhe piper. 5.Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t’i mbuluar ato. 6.Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare. 7.Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta. 8.Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin. 9.Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme. 10.Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë. 11.Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.Sipër shtoni dhe 1/2 vezë. 12.Marinoni me kripë dhe piper për shije. 13.Sherbejini!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment