Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Vendosni një fletë pjekjeje me letër kuzhine.
Vendosni kokën e lulelakrës në një blender deri sa të ndahet në thërrime sa madhësia e kokrrave të orizit.
Vendoseni lulelakrën në një tas të madh me mikrovalë.
Lereni të zbutet rreth 2 minuta duke e përzier.
Hiqeni nga zjarri dhe lereni të pushojë 3 minuta pastaj futeni prap të ziejë rreth 5 minuta.
Shtoni djathin parmixhano, vezët dhe erëzat në lulelakër dhe perzijini deri sa të formohet një pastë.
Ndani përzierjen në 8 pjesë të barabarta dhe futeni në furrë mbi letrën e kuzhinës.
Piqini në furrën e nxehur derisa fetat të marrin ngjyrë kafe të artë për 15 deri në 18 minuta.
Lereni të ftohtë për disa minuta dhe hiqini nga fleta e pjekjes me kujdes me një shpatull të mirë.
Sipër lulelakrës vendosni nga 1 fetë djathë cheddar mbi fetat e lulelakrës.
Vendosni sanduiçet në furrë dhe lereni derisa djathi është i shkrirë plotësisht 5 deri në 10 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment