Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Vendosni një fletë pjekjeje me letër kuzhine.
Vendosni kokën e lulelakrës në një blender deri sa të ndahet në thërrime sa madhësia e kokrrave të orizit.
Vendoseni lulelakrën në një tas të madh me mikrovalë.
Lereni të zbutet rreth 2 minuta duke e përzier.
Hiqeni nga zjarri dhe lereni të pushojë 3 minuta pastaj futeni prap të ziejë rreth 5 minuta.
Shtoni djathin parmixhano, vezët dhe erëzat në lulelakër dhe perzijini deri sa të formohet një pastë.
Ndani përzierjen në 8 pjesë të barabarta dhe futeni në furrë mbi letrën e kuzhinës.
Piqini në furrën e nxehur derisa fetat të marrin ngjyrë kafe të artë për 15 deri në 18 minuta.
Lereni të ftohtë për disa minuta dhe hiqini nga fleta e pjekjes me kujdes me një shpatull të mirë.
Sipër lulelakrës vendosni nga 1 fetë djathë cheddar mbi fetat e lulelakrës.
Vendosni sanduiçet në furrë dhe lereni derisa djathi është i shkrirë plotësisht 5 deri në 10 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment