Salmon i pjekur me bajame dhe bishtaja, një pjatë e përkryer!

Ingredientët

  • 1 kuti bishtaja
  • 1lugë çaji vaj ulliri
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1/4 lugë çaji piper
  • 1/3 kuti kos grek
  • 2 lugë çaji erëza
  • 1 lugë çaji limoni i grirë
  • 1/4 kuti bajame, e copëtuar me kokrriza
  • 4 fileto salmoni pa lëkurë

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën paraprakisht në 220 gradë.

2

Vendosni në furrë një letër pjekje.

3

Ndërkohë në një tas të madh, hidhni bishtajat, vaj ulliri, kripë dhe piper.

4

Hidhini në një tenxhere dhe piqni 10 minuta.

5

Në tas, përzieni së bashku kosin, erëzat dhe lëkurën e limonit të grirë.

6

Përhapni 4 filetot e salmonit dhe hidhni sipër bajamet.

7

Në tavë hdhni bishtajat e ziera në një anë dhe salmonin nga ana tjetër.

8

Piqini për 12 minuta ose derisa salmoni të jetë gatuar dhe bishtajat të jenë zbutur.

Lini një koment