Salmon i gatuar me hudhër, limon dhe patate

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • 1 1/4 kilogramë patate të vogla të kuqe
  • 4 lugë gjalpë të pakripur
  • Kripë
  • Piper
  • 4 - 5 fileto salmoni
  • 1/4 lugë çaji piper i kuq
  • 1/2 lugë çaji limoni
  • 4 karafil hudher, e grirë
  • 4 gota të mbushura me spinaq dhe rukola

Udhëzimet

1

Hidhinipatatet në një tenxhereje.

2

Shtoni 1 filxhan ujë, 2 lugë gjelle gjalpë, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper.

3

Vendoseni kapakun e tenxheres mbi patate.

4

Marinoni filetot e salmonit me piper, kripë, piepr të kuq dhe limon.

5

Hidheni në tenxhere dhe lereni të ziejë për 3 minuta në presion të lartë.

6

Kur të përfundoni, me kujdes tërhiqni valvulën e avullit në pozicionin e çlirimit për të liruar presionin.

7

Hiqeni salmonin dhe vendosni tenxheren në nxehtësi normale.

8

Kur patatet fillojnë të piqen shtoni hudhrën dhe gatuajeni derisa të zbutet 1 deri në 2 minuta.

9

Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë të mbetur dhe hidhni kripë dhe piper.

10

Ndajini patatet me një pirun ose një lugë druri derisa të bëhen pure.

11

Fikeni zjarrin.

12

Shtoni zarzavate të përziera me patate dhe përzijini 1 deri në 2 minuta.

13

Shtoni kripë dhe piper.

14

Ndani përzierjen e salmonit dhe patateve midis pjatave.

15

Shërbejeni me lëkurë limoni.

Lini një koment