1.Vendosni kuskusin e zier në një tas dhe përzieni mirë me një pirun.
2.Mbulojeni me një pjatë dhe lëreni 4 minuta.
3.Ndërkohë, bashkojini të gjithë përbërësit e salcës në një tas dhe përzijieni mirë.
4.Hidhni pak nga salca e përgatitur tek kuskusi dhe hidheni në një pjatë të madhe shërbyese.
5.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në një tigan të madh dhe skuqni kungullin e prerë në feta mbi një nxehtësi të lartë për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të errët.
6.Tani vendosni domatet e prera në tigan dhe gatuajini edhe për dy minuta të tjera.
7.Hidhni domatet dhe kungujt sipër kuskusit.
8.Në një tigan me pak vaj hidhni halloumi dhe skuqeni për 2-3 minuta deri sa të bëhen ngjyrë kafe.
9.Hidheni tek kuskusi dhe sipër hidhni sërish salcën e mbetur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment