Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Lyeni argjinaret me lëng limoni dhe ngrohni 6 lugë vaj në një tenxhere të madhe.
Pastaj hidheni argjinaren në texhere dhe shtoni hudhër, kripë dhe piper të zi.
Hidhni brenda 125 ml ujë dhe shtoni majdanozin.
Mbulojeni tenxheren dhe lereni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 10-15 min.
Pastaj lëreni të ftohet.
Në një tigan hidhni 2 lugë vaj dhe hidhni mishin me kripë e piper.
Pastaj vendoseni në furrë në temperaturë më të ulët për pjekje për rreth 20 min.
Në një tigan të thatë hidhni farat e pishës, ngroheni tiganin dhe shtoni mustardë, mjaltë, uthull dhe 4 lugë vaj.
Shtoni pak kripë.
Hiqeni mishin nga furra dhe lereni të ftohet për rreth 10 minuta.
Pastaj priteni në shirita të hollë.
Vendosni argjinaret sipër dhe shtoni një lugë krem djathi, duke përdorur një lugë akulloreje.
Vendosni rukolan në krye dhe hidhni mustardë dhe krem balsamik dhe shërbejeni të spërkatur me fara pishe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment