Sallatë turke e përgatitur me mish, argjinare dhe fara pishe
8 argjinare të vogla
Lëngu i 2 limonave
Vaj ulliri
Hudhër
Majdanoz
600 gr fileto mishi
Fara pishe
40 gr mustarde
1 lugë çaji mjaltë
1 lugë çaji uthull
50 gr krem djathi
Rukola
Krem balsamik
1.Lyeni argjinaret me lëng limoni dhe ngrohni 6 lugë vaj në një tenxhere të madhe.
2.Pastaj hidheni argjinaren në texhere dhe shtoni hudhër, kripë dhe piper të zi.
3.Hidhni brenda 125 ml ujë dhe shtoni majdanozin.
4.Mbulojeni tenxheren dhe lereni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 10-15 min.Pastaj lëreni të ftohet.
5.Në një tigan hidhni 2 lugë vaj dhe hidhni mishin me kripë e piper.
6.Pastaj vendoseni në furrë në temperaturë më të ulët për pjekje për rreth 20 min.
7.Në një tigan të thatë hidhni farat e pishës, ngroheni tiganin dhe shtoni mustardë, mjaltë, uthull dhe 4 lugë vaj.
8.Hiqeni mishin nga furra dhe lereni të ftohet për rreth 10 minuta.
9.Pastaj priteni në shirita të hollë.
10.Vendosni argjinaret sipër dhe shtoni një lugë krem djathi, duke përdorur një lugë akulloreje.
11.Vendosni rukolan në krye dhe hidhni mustardë dhe krem balsamik dhe shërbejeni të spërkatur me fara pishe.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment