Sallatë turke e përgatitur me mish, argjinare dhe fara pishe
8 argjinare të vogla
Lëngu i 2 limonave
Vaj ulliri
Hudhër
Majdanoz
600 gr fileto mishi
Fara pishe
40 gr mustarde
1 lugë çaji mjaltë
1 lugë çaji uthull
50 gr krem djathi
Rukola
Krem balsamik
1.Lyeni argjinaret me lëng limoni dhe ngrohni 6 lugë vaj në një tenxhere të madhe.
2.Pastaj hidheni argjinaren në texhere dhe shtoni hudhër, kripë dhe piper të zi.
3.Hidhni brenda 125 ml ujë dhe shtoni majdanozin.
4.Mbulojeni tenxheren dhe lereni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 10-15 min.Pastaj lëreni të ftohet.
5.Në një tigan hidhni 2 lugë vaj dhe hidhni mishin me kripë e piper.
6.Pastaj vendoseni në furrë në temperaturë më të ulët për pjekje për rreth 20 min.
7.Në një tigan të thatë hidhni farat e pishës, ngroheni tiganin dhe shtoni mustardë, mjaltë, uthull dhe 4 lugë vaj.
8.Hiqeni mishin nga furra dhe lereni të ftohet për rreth 10 minuta.
9.Pastaj priteni në shirita të hollë.
10.Vendosni argjinaret sipër dhe shtoni një lugë krem djathi, duke përdorur një lugë akulloreje.
11.Vendosni rukolan në krye dhe hidhni mustardë dhe krem balsamik dhe shërbejeni të spërkatur me fara pishe.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment