Sallatë turke e përgatitur me mish, argjinare dhe fara pishe
8 argjinare të vogla
Lëngu i 2 limonave
Vaj ulliri
Hudhër
Majdanoz
600 gr fileto mishi
Fara pishe
40 gr mustarde
1 lugë çaji mjaltë
1 lugë çaji uthull
50 gr krem djathi
Rukola
Krem balsamik
1.Lyeni argjinaret me lëng limoni dhe ngrohni 6 lugë vaj në një tenxhere të madhe.
2.Pastaj hidheni argjinaren në texhere dhe shtoni hudhër, kripë dhe piper të zi.
3.Hidhni brenda 125 ml ujë dhe shtoni majdanozin.
4.Mbulojeni tenxheren dhe lereni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 10-15 min.Pastaj lëreni të ftohet.
5.Në një tigan hidhni 2 lugë vaj dhe hidhni mishin me kripë e piper.
6.Pastaj vendoseni në furrë në temperaturë më të ulët për pjekje për rreth 20 min.
7.Në një tigan të thatë hidhni farat e pishës, ngroheni tiganin dhe shtoni mustardë, mjaltë, uthull dhe 4 lugë vaj.
8.Hiqeni mishin nga furra dhe lereni të ftohet për rreth 10 minuta.
9.Pastaj priteni në shirita të hollë.
10.Vendosni argjinaret sipër dhe shtoni një lugë krem djathi, duke përdorur një lugë akulloreje.
11.Vendosni rukolan në krye dhe hidhni mustardë dhe krem balsamik dhe shërbejeni të spërkatur me fara pishe.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment