Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Lyeni argjinaret me lëng limoni dhe ngrohni 6 lugë vaj në një tenxhere të madhe.
Pastaj hidheni argjinaren në texhere dhe shtoni hudhër, kripë dhe piper të zi.
Hidhni brenda 125 ml ujë dhe shtoni majdanozin.
Mbulojeni tenxheren dhe lereni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 10-15 min.
Pastaj lëreni të ftohet.
Në një tigan hidhni 2 lugë vaj dhe hidhni mishin me kripë e piper.
Pastaj vendoseni në furrë në temperaturë më të ulët për pjekje për rreth 20 min.
Në një tigan të thatë hidhni farat e pishës, ngroheni tiganin dhe shtoni mustardë, mjaltë, uthull dhe 4 lugë vaj.
Shtoni pak kripë.
Hiqeni mishin nga furra dhe lereni të ftohet për rreth 10 minuta.
Pastaj priteni në shirita të hollë.
Vendosni argjinaret sipër dhe shtoni një lugë krem djathi, duke përdorur një lugë akulloreje.
Vendosni rukolan në krye dhe hidhni mustardë dhe krem balsamik dhe shërbejeni të spërkatur me fara pishe.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment