Sallatë miks me karrota, panxhar, selino dhe portokall
3 lugë gjelle lëng i freskët portokalli
3 lugë gjelle lëng të freskët limoni
1 lugë mjaltë
Kripë dhe piper
3 lugë gjelle vaj ulliri
Për sallatën:
4 karrota të prera në feta të holla
4 rrepka të prera shumë hollë
2 degë selino, të prera hollë
1 panxhar i vogël
1 filxhan lakër
2 portokaj të vegjël, të prerë në gjysmë hëna
1/2 filxhan gjethe nenexhiku
1.Në tas përzjeni sëbashku lëngun e portokallit, lëngun e limonit, mjaltin dhe 1/2 lugë kripë dhe piper për të shpërndarë mjaltin, më pas hidhni vajin.
2.Rregulloni perimet, portokallin dhe nenexhikun në pjata të mëdha dhe shtoni salcën e përgatitur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment