Sallatë miks me karrota, panxhar, selino dhe portokall
3 lugë gjelle lëng i freskët portokalli
3 lugë gjelle lëng të freskët limoni
1 lugë mjaltë
Kripë dhe piper
3 lugë gjelle vaj ulliri
Për sallatën:
4 karrota të prera në feta të holla
4 rrepka të prera shumë hollë
2 degë selino, të prera hollë
1 panxhar i vogël
1 filxhan lakër
2 portokaj të vegjël, të prerë në gjysmë hëna
1/2 filxhan gjethe nenexhiku
1.Në tas përzjeni sëbashku lëngun e portokallit, lëngun e limonit, mjaltin dhe 1/2 lugë kripë dhe piper për të shpërndarë mjaltin, më pas hidhni vajin.
2.Rregulloni perimet, portokallin dhe nenexhikun në pjata të mëdha dhe shtoni salcën e përgatitur.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment