Sallatë mesdhetare me qiqra

Sallatë mesdhetare me qiqra

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

E thjeshtë për t'u bërë dhe e pasur me plot shije të mirë!

Ingredientët

  • 1 filxhan çaji me qiqra ( duhet t’i keni lënë një natë më parë në ujë)
  • 1 spec të madh jeshil ose të kuq (të pastruar nga farat)
  • 1 kastravec, i prerë në copa të vogla bashkë me lëkurën
  • 6-7 pomodorini të ndara përgjysmë
  • ½ qepë e kuqe e prerë në rrathë rrumbullakë
  • ½ filxhan çaji me ullinj të zinj
  • 1 copë të madhe djathë të bardhë, të prerë në kubik të vegjël
  • 1 lugë çaji me rigon të freskët
  • 2 degë truzmë të freskët
  • Kripë, piper
  • Për salcën: ¼ filxhan me vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 2-3 lugë gjelle lëng limoni
  • 2 lugë gjelle uthull molle e bardhë
  • 1 lugë gjelle mjaltë
  • 1 thelpi hudhër e grimcuar
  • 1 lugë kafe rigon
  • Kripë, piper për shije

Udhëzimet

1

Filloni duke kombinuar të gjitha perimet në një tas. Shtoni qiqrat, ullinjtë, djathin dhe erëzat.

2

I përzieni mirë.

3

Më pas i shtoni salcën marinuese. Për të përgatitur këtë të fundit mjafton të bashkoni dhe të trazoni mirë të gjithë përbërësit e salcës që janë specifikuar në recetë.

4

Pasi e keni përgatitur, ia shtoni sallatës dhe i përzieni mirë të gjitha bashkë.

5

Koha për ta shijuar pjatën mesdhetare erdhi!

Lini një koment