Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Për përgatitjen e kësaj sallate, si fillim lani dhe thani mirë rukolen.
Më pas qëroni dardhat dhe prijini ato në copa jo shumë të mëdha.
Qëroni arrat dhe lerini ato të plota për dekor.
Më pas merrni katër pjata dhe vendosni në secilën pjatë fletët e rukolas, copat e dardhës të prera.
Shtoni dhe djathin grana padano dhe në fund hidhni arrat.
Shërbejeni sallatën dhe në tavolinë vendosni vajin e ullirit, kripën, limonin, uthullën balsamike, në mënyrë që personi që do konsumojë sallatën, t’i hedhi këta përbërës sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment