Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lajmë dhe i vendosim panxharët në një tenxhere me ujë. I lini të ziejnë për 40 minuta.
Kalojini në ujë të ftohtë, i hiqni lëkurën dhe i prisni në kubikë të vegjël.
Prisni mollët në kubikë (bashkë me lëkurën) dhe i bashkoni me panxharin.
Në një enë kombinoni hudhrat, uthullën, vajin e ullirit, mustardën, mjaltin, kripën dhe piperin. E përzieni mirë dhe në fund ia shtoni sallatës.
I shtoni edhe qepën e grirë imët. Trazojeni mirë të gjithën dhe në fund i shtoni bajame të grira. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment