Sallatë me avokado dhe karkaleca, sallata e ëndrrave!
600 gram karkaleca të qëruar
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 avokado të prera në feta-feta
Kripë, piper
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë
½ lakër e grirë imët
Për salcën:
3 lugë gjelle vaj ulliri
3 lugë gjelle lëng limoni
¼ lugë çaji fara kumini
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi
1.Përbërësit e salcës i përzieni bashkë në një tas dhe i lini mënjanë.
2.Zieni karkalecat për 5 minuta në një tenxhere.
3.Në një tas të madh bashkoni lakrën, avokadon dhe qepën. Shtoni pak kripë, piper dhe vajin e ullirit.
4.I përzieni mirë.
5.Shtoni karkalecat dhe në fund shtoni salcën.
6.I përzieni të gjitha bashkë dhe sallata është gati për t’u shijuar!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment