Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Filloni me perimet dhe ullinjtë.
Hidhni perimet në përpunuesin tuaj të ushqimit dhe pulsojini tri herë.
Shtoni ullinjtë dhe proshutën dhe lërini deri sa të jenë grirë në mënyrë të barabartë.
Shtoni kremin e djathit dhe salcën e sallatë dhe vazhdoni të përzieni me blendërin.
Shtoni majdanoz dhe përzijeni dhe pak me blenderin.
Pasi të jetë krijuar një salcë e trashë filloni hapni gjethet e sallatës jeshile që më parë i keni larë mirë.
Mbushini gjethet me salcën një nga një dhe mbyllini me kujdes.
Që gjethet të qëndrojnë sipër vendosuni nja një kunj dhëmbësh.
Ju bëfshin mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment