Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sallatë me shumë ngjyra e shije të mirë. Shijojeni dhe ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Prisni domatet përgjysmë, kastravecat ne feta feta dhe qepën imët. I kaloni në një enë, i shtoni sipër pak kripë, piper dhe i përzieni mirë.
Ndërkohë në një enë tjetër përzieni gjizën me 1 lugë uthull dhe pak kripë.
Merrni një pjatë dhe shpërndani në të gjizën. Sipër shtoni masën me domate që përgatitët më parë.
Tani shtoni sipër dy lugë gjelle uthull, 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe e përzieni butësisht.
Shtoni në fund qepën jeshile dhe pak piper.
Sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment