Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni sallamin dhe gatuajeni duke e kthyer herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, 6 - 8 minuta dhe pastaj transferojini në një pjatë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni mollët e prera.
Shpërndani qepët dhe lakrat rreth mollëve.
Marinojini me kripë dhe piper.
Gatuajini duke i nxitur herë pas here, derisa mollët marrin ngjyrë të artë 3-4 minuta.
Kthejini salcicet në tigan, duke i futur mes perimeve.
Shtoni mushtin dhe uthullen.
Gatuajini salçiçet deri sa të zbuten 18-20 minuta dhe sherbejini me sallatën.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment