Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni sallamin dhe gatuajeni duke e kthyer herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, 6 - 8 minuta dhe pastaj transferojini në një pjatë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni mollët e prera.
Shpërndani qepët dhe lakrat rreth mollëve.
Marinojini me kripë dhe piper.
Gatuajini duke i nxitur herë pas here, derisa mollët marrin ngjyrë të artë 3-4 minuta.
Kthejini salcicet në tigan, duke i futur mes perimeve.
Shtoni mushtin dhe uthullen.
Gatuajini salçiçet deri sa të zbuten 18-20 minuta dhe sherbejini me sallatën.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment