Sugjerojmë:

Salçiçe me lakër të kuqe dhe mollë

Ingredientët

  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 6 copa salçiçe italiane
  • 2 mollë të kuqe
  • 1/2 qepë të kuqe
  • 1/2 kokë lakër të kuqe, të prerë në feta
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 filxhan musht molle
  • 2 lugë çaji uthull

Udhëzimet

1

Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni sallamin dhe gatuajeni duke e kthyer herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, 6 - 8 minuta dhe pastaj transferojini në një pjatë.

3

Ulni nxehtësinë dhe shtoni mollët e prera.

4

Shpërndani qepët dhe lakrat rreth mollëve.

5

Marinojini me kripë dhe piper.

6

Gatuajini duke i nxitur herë pas here, derisa mollët marrin ngjyrë të artë 3-4 minuta.

7

Kthejini salcicet në tigan, duke i futur mes perimeve.

8

Shtoni mushtin dhe uthullen.

9

Gatuajini salçiçet deri sa të zbuten 18-20 minuta dhe sherbejini me sallatën.

Lini një koment