Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Vendoseni një fletë pjekje në raftin e mesëm të furrës dhe ngroheni furrën në 220 gradë.
2.Hidhni lakër brukseli dhe qepë të kuqe në një tas të madh me 1 lugë vaj vegjetal, 1/2 lugë çaji kripë çaji dhe piper.
3.Përhapeni në fletën e nxehtë të pjekjes në një shtresë të vetm dhe roston dhe lerini të piqet 20-25 minuta.
4.Ndërkohë, hidhni uthull, mjaltë, tabasko dhe një majë kripë në një tas të madh. Lereni menjane.
5.Marinoni roston me kripë dhe piper dhe hidhini mustardë në të dyja anët.
6.Hidhni 1 lugë gjelle majdanoz, një majë kripë dhe pak piper në një pjatë.
7.Nxehni vajin e mbetur të perimeve në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
8.Shtoni copat e mishit të derrit dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe.
9.Shtoni perimet e pjekura me salcën e përgatitur.
10.Shërbejeni me roston e derrit dhe 1 lugë gjelle majdanoz.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment