Role me krudo dhe mocarela, një antipastë speciale për familjen tuaj
300 gr djathë burrata
1 fletë mocarella (mocarella në këtë recetë nuk është në formë topash, por duhet ta kërkoni në supermarket në formë flete)
Vaj ulliri
Rukola
Uthull balsamike
Kripë
180 gr domate në vaj
200 gr proshutë krudo
Piper i ëmbël
1.Merrni djathin burrata dhe vendoseni në një sitë ose kulluese të humbasë lëngun e tepërt. Hapni një fletë mocarelle në një letër absorbuese kuzhine në mënyrë që të thahet.
2.Kulloni domatet e thata në vaj dhe pritini në shirita të hollë, lani një tufë rukola dhe thajeni në tharësen e sallatës.
3.Vendosni fletën e mocarelës mbi një fletë furre, përhapni në të djathin burrata, shtoni domatet e thata dhe rukolën.
4.Shtroni sipër fetat e proshutës krudo dhe rrotullojeni me kujdes me ndihmën e letrës së furrës duke u kujdesur ta shtrëngoni mirë.
5.Hiqeni nga frigoriferi, eliminoni letrën e furrës dhe priteni në feta, sistemojeni në një pjatancë dhe spërkateni me piper të ëmbël, uthull balsamike, kripë dhe gjethe rukola.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment