1.Në një tenxhere hedhim vajin dhe kaurdisim lehtë qepën, më pas shtojmë orizin dhe vazhdojmë kaurdisjen për pak minuta.
2.E shuajmë orizin me pak verë të bardhë dhe sapo të avullojë alkooli shtojmë lëngun e shegës dhe lëngun e perimeve në mënyrë graduale duke e përzierë.
3.E lemë orizin të ziejë për 15 minuta dhe në fund shtojmë 1 lugë gjalpë dhe djathin parmixhano.
4.E përziejmë sa të bëhet kremoze dhe e servirim menjëherë të ngrohtë duke i shtuar sipër kokrra shege dhe majdanoz të freskët.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment