Rizoto me perime dhe pulë, receta që do të mbledhë pranë tryezës të gjithë familjen tuaj!
450 gram fileto pule
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e prerë imët
2 speca jeshil
2 thelpi hudhra
600 ml lëng pule
Lëngu i një lime
410 gram fasule të zeza, të lara dhe të thara
2 domate të prera në kubik të vegjël
½ lugë çaji me kripë
300 gram oriz për rizoto
¼ lugë çaji me piper
1.Në një tenxhere me nxehtësi mesatare, skuqni fileton e pulës të prerë në copa të vogla. I shtoni shumë pak vaj nëse është nevoja, i rregulloni me kripë e piper. 2.I hiqni nga zjarri dhe po në të njëjtën tenxhere shtoni vaj ulliri. Skuqni qepën dhe specat jeshilë për 5-7 minuta. 3.Shtoni hudhrat. Më pas shtoni lëngun e pulës, lëngun e limes, fasulet, domatet, orizin, kripë, piper dhe i përzieni mirë. 4.Uleni pak nxehtësinë, i vini kapakun dhe e lini rizoton në zjarr për gati 15-20 minuta të tjera. 5.Fikeni zjarrin. I shtoni mishin e pulës, i përzieni të gjitha bashkë dhe servireni rizoton e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment