Paella me fruta deti
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere me nxehtësi mesatare, skuqni fileton e pulës të prerë në copa të vogla. I shtoni shumë pak vaj nëse është nevoja, i rregulloni me kripë e piper.
2.I hiqni nga zjarri dhe po në të njëjtën tenxhere shtoni vaj ulliri. Skuqni qepën dhe specat jeshilë për 5-7 minuta.
3.Shtoni hudhrat. Më pas shtoni lëngun e pulës, lëngun e limes, fasulet, domatet, orizin, kripë, piper dhe i përzieni mirë.
4.Uleni pak nxehtësinë, i vini kapakun dhe e lini rizoton në zjarr për gati 15-20 minuta të tjera.
5.Fikeni zjarrin. I shtoni mishin e pulës, i përzieni të gjitha bashkë dhe servireni rizoton e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment