Rizoto me perime dhe pulë, receta që do të mbledhë pranë tryezës të gjithë familjen tuaj!

450 gram fileto pule
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e prerë imët
2 speca jeshil
2 thelpi hudhra
600 ml lëng pule
Lëngu i një lime
410 gram fasule të zeza, të lara dhe të thara
2 domate të prera në kubik të vegjël
½ lugë çaji me kripë
300 gram oriz për rizoto
¼ lugë çaji me piper

1.Në një tenxhere me nxehtësi mesatare, skuqni fileton e pulës të prerë në copa të vogla. I shtoni shumë pak vaj nëse është nevoja, i rregulloni me kripë e piper.
2.I hiqni nga zjarri dhe po në të njëjtën tenxhere shtoni vaj ulliri. Skuqni qepën dhe specat jeshilë për 5-7 minuta.
3.Shtoni hudhrat. Më pas shtoni lëngun e pulës, lëngun e limes, fasulet, domatet, orizin, kripë, piper dhe i përzieni mirë.
4.Uleni pak nxehtësinë, i vini kapakun dhe e lini rizoton në zjarr për gati 15-20 minuta të tjera.
5.Fikeni zjarrin. I shtoni mishin e pulës, i përzieni të gjitha bashkë dhe servireni rizoton e ngrohtë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment