Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastroni midhjet dhe guackat.
Më pas shtoni verën e bardhë, 3-4 gjethe majdanoz dhe hudhren.
Mbuloni enën dhe ziejini midhjet me zjarr të lartë për rreth 5 minuta, deri sa midhjet të hapen, kulloni lëngun dhe lereni menjanë.
Prisni në shirita të hollë lëkurën e limonit pasi ta keni larë dhe shtrydhni lëngun.
Vini në një enë qepën dhe skuqeni me flakë të ulët me 4 lugë vaj.
Shtoni orizin dhe përzieni për 2-3 minuta.
Shtoni lëngun e gjysmës së limonit dhe vazhdoni gatimin duke i shtuar herë pas here lëngun vegjetal dhe duke e përzier. Grini hollë pjesën tjetër të majdanozit.
Rreth dy minuta para se të fikni furrën bashkoni midhjet, lëkurën e limonit dhe pak gjalpë.
Përziejini, fikni zjarrin dhe mbulojeni me kapak enën, lëreni në qetësi për 2-3 minuta, aromatizojeni me piper dhe majdanoz.
Mund ta sherbeni direkt.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment