1.Për recetën e orizit me limon dhe krahë pule, eleminoni pjesën fundore të krahëve, më pas prijini në mes.
2.Skuqeni orizin në një tigan pa yndyrë përreth 1 minutë, më pas hidhni lëngun e nxehtë (duhen 800-900 gramë) duke i hedhur pak nga pak dhe duke e përzier shpesh derisa sa orizi të mos jetë tërësisht i thatë (rreth 18 minuta).
3.Hiqeni nga zjarri duke i hedhur gjalpin, kaçkavallin e grirë dhe lëngun e një limoni.
4.Ndërsa gatuani rizoton, hidhni krahët e pulës në një tigan me pak vaj dhe skuqini për 3-4 minuta në flakë të lartë, më pas hidhini kripë, reduktoni flakën në minimum, mbulojini dhe gatuajini për 10 minuta.
5.Shpërndani orizin në pjata dhe plotësojini me krahë pule.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment