Rizoto me krahë pule dhe limon

Oriz (për rizoto)
120 gr djathë kaçkavall
100 gr gjalpë
Lëng perimesh
8 krahë pule
Uthull vere të bardhë
2 limonë
Kripë
Vaj ulliri

1.Për recetën e orizit me limon dhe krahë pule, eleminoni pjesën fundore të krahëve, më pas prijini në mes.

2.Skuqeni orizin në një tigan pa yndyrë përreth 1 minutë, më pas hidhni lëngun e nxehtë (duhen 800-900 gramë) duke i hedhur pak nga pak dhe duke e përzier shpesh derisa sa orizi të mos jetë tërësisht i thatë (rreth 18 minuta).

3.Hiqeni nga zjarri duke i hedhur gjalpin, kaçkavallin e grirë dhe lëngun e një limoni.

4.Ndërsa gatuani rizoton, hidhni krahët e pulës në një tigan me pak vaj dhe skuqini për 3-4 minuta në flakë të lartë, më pas hidhini kripë, reduktoni flakën në minimum, mbulojini dhe gatuajini për 10 minuta.

5.Shpërndani orizin në pjata dhe plotësojini me krahë pule.

6.Dekorojeni pjatën me feta limoni.

Lini një koment