1.Për recetën e orizit me limon dhe krahë pule, eleminoni pjesën fundore të krahëve, më pas prijini në mes.
2.Skuqeni orizin në një tigan pa yndyrë përreth 1 minutë, më pas hidhni lëngun e nxehtë (duhen 800-900 gramë) duke i hedhur pak nga pak dhe duke e përzier shpesh derisa sa orizi të mos jetë tërësisht i thatë (rreth 18 minuta).
3.Hiqeni nga zjarri duke i hedhur gjalpin, kaçkavallin e grirë dhe lëngun e një limoni.
4.Ndërsa gatuani rizoton, hidhni krahët e pulës në një tigan me pak vaj dhe skuqini për 3-4 minuta në flakë të lartë, më pas hidhini kripë, reduktoni flakën në minimum, mbulojini dhe gatuajini për 10 minuta.
5.Shpërndani orizin në pjata dhe plotësojini me krahë pule.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment