1.Për recetën e orizit me limon dhe krahë pule, eleminoni pjesën fundore të krahëve, më pas prijini në mes.
2.Skuqeni orizin në një tigan pa yndyrë përreth 1 minutë, më pas hidhni lëngun e nxehtë (duhen 800-900 gramë) duke i hedhur pak nga pak dhe duke e përzier shpesh derisa sa orizi të mos jetë tërësisht i thatë (rreth 18 minuta).
3.Hiqeni nga zjarri duke i hedhur gjalpin, kaçkavallin e grirë dhe lëngun e një limoni.
4.Ndërsa gatuani rizoton, hidhni krahët e pulës në një tigan me pak vaj dhe skuqini për 3-4 minuta në flakë të lartë, më pas hidhini kripë, reduktoni flakën në minimum, mbulojini dhe gatuajini për 10 minuta.
5.Shpërndani orizin në pjata dhe plotësojini me krahë pule.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment