Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehim gjalpin dhe vajin në një tigan.
Gatuajmë kërpudhat derisa të marrin ngjyrë kafe të artë në temperaturë mbi mesataren, duke i përzierë shpesh, për 7 - 8 minuta.
Marrim 1/3 filxhan kërpudhash dhe i lemë mënjanë për t’i shërbyer në fund.
Shtojmë qepët në kërpudhat e mbetura në tigan bashkë me trumzën dhe i gatuajmë derisa të bëhen transparente.
Shtojmë orizin dhe e trazojmë derisa të mbulohet mirë me përzierjen e gjalpit.
Shtojmë verën dhe e trazojmë vazhdimisht në temperaturë mbi mesataren derisa orizi ta përthithë.
Shtojmë 4 e 1/2 filxhanë lëng mishi të nxehtë në tigan dhe reduktojmë nxehtësinë pak nën mesataren.
Gatuajmë orizin për 16 - 18 minuta, duke e trazuar dy herë gjatë kësaj periudhe ose derisa rizoto të bëhet al dente.
Shtojmë kripë dhe piper.
Shtojmë një gjysmë filxhani shtesë me lëng mishi i përziejmë vazhdimisht për 3 - 4 minuta ose derisa të bëhet një masë kremoze.
Shtojmë djathin mascarpone dhe i trazojmë derisa të përzihen mirë.
I heqim nga i nxehti dhe i shërbejmë duke iu hedhur sipër pak nga kërpudhat që kemi lënë mënjanë, gjethet e trumzës dhe piper të zi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment