Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Nxehim gjalpin dhe vajin në një tigan.
Gatuajmë kërpudhat derisa të marrin ngjyrë kafe të artë në temperaturë mbi mesataren, duke i përzierë shpesh, për 7 - 8 minuta.
Marrim 1/3 filxhan kërpudhash dhe i lemë mënjanë për t’i shërbyer në fund.
Shtojmë qepët në kërpudhat e mbetura në tigan bashkë me trumzën dhe i gatuajmë derisa të bëhen transparente.
Shtojmë orizin dhe e trazojmë derisa të mbulohet mirë me përzierjen e gjalpit.
Shtojmë verën dhe e trazojmë vazhdimisht në temperaturë mbi mesataren derisa orizi ta përthithë.
Shtojmë 4 e 1/2 filxhanë lëng mishi të nxehtë në tigan dhe reduktojmë nxehtësinë pak nën mesataren.
Gatuajmë orizin për 16 - 18 minuta, duke e trazuar dy herë gjatë kësaj periudhe ose derisa rizoto të bëhet al dente.
Shtojmë kripë dhe piper.
Shtojmë një gjysmë filxhani shtesë me lëng mishi i përziejmë vazhdimisht për 3 - 4 minuta ose derisa të bëhet një masë kremoze.
Shtojmë djathin mascarpone dhe i trazojmë derisa të përzihen mirë.
I heqim nga i nxehti dhe i shërbejmë duke iu hedhur sipër pak nga kërpudhat që kemi lënë mënjanë, gjethet e trumzës dhe piper të zi.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment